Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Kampen om Elysée-palasset

Guru varsler Sarkozys politiske død

23 Octobre 2014 , Rédigé par Steinar Lindblom

Valgkamp-temaet

Knapt noe land har så åpne armer og så gode sosiale ordninger for innvandrere fra Afrika og oversjøiske områder som Frankrike. Og for ulovlige, papirløse innvandrere betaler staten medisinsk hjelp om ønskelig. Tilstrømningen er sterkt økende og mange franske sier de ikke kjenner seg igjen i sitt eget land. . I grensebyen Menton har politi og øvrighet nærmest mistet kontrollen under trykket fra de flyktninger som har overlevd i overfylte båter til Lampedusa og Italia. De vil videre til Frankrike og England. I Calais hopper de på langtransport og klamrer seg fast gjennom kanal-tunnelen. De er 2200 av dem som venter nå. De sprer seg i byen for å finne mat og husvære. Politiet roper om forsterkninger.

Guruens råd virket

I 2007 vant Nikolas Sarkozy presidentvalget med god hjelp av sin spin doctor og guru Patrick Buisson med solide røtter i miljøet omkring Front National. Buisson er spesialist på meningsmålinger og en fin kjenner av de politiske strømninger i Frankrike.

Sarkozy benyttet seg i valgkampen av mange forslag fra sin guru, blant annet at han skulle opprette et Ministerium for Innvandring og Nasjonal identitet. Det scoret han på. Den nyvalgte presidenten valgte å nedlegge dette ministeriet etter et par år. Det hadde tjent sin nytte.

Skilsmissen

Etter tapet i 2012 ble det brudd mellom Sarkozy og Buisson. Det ble politisaker. Dels pga. forfordeling av tunge oppdrag fra Elysée-palasset uten anbud til guruens konsulentfirma, dels pga. guruens ulovlige registrering av presidentens private samtaler.

Idag er Buisson bitter og annonserer at han sitter på informasjon om Sarkozy som han vil la eksplodere i en tre-trinns-rakett, om han blir rettsforfulgt.

I sin rundreise til 20 byer for å bli valgt til president i høyrepartiet UMP den 29. november ønsker Sarkozy å favne bredest mulig, inklusive sentrum. Det siste er helt nytt. I sentrum betakker de seg for omfavnelsen.

Majonesen har sprukket

Patrick Buisson sier i et intervju med Le Nouvel Observatør: "Det kler ham ikke. Det er ikke noe saft i budskapet. Majonesen hans skiller seg."

Guruen mener at saken er klar, at Sarkozy vil finne sin politiske død før etterforskerne kommer og tar ham.

Og tilføyer: "Psykologisk sett har han ikke lenger lyst til å kjempe. Det han vil er å bli valgt, bare for å kunne fortsette sitt komfortable liv som nå"

Sarkozy som hedonist

Til nyhetsmagasinet "Le Point" sier Patrick Buisson at Sarkozy dessuten har et problem som stammer fra hustruen Carla Bruni. "Hun har fjernet ham fra folket, og skyver ham mot hedonisme."

Nikolas Sarkozy har gjort klart at om han blir valgt til president for UMP, vil han fortsette å reise rundt i verden og gi foredrag til 100 000 Euro for en dröy halvtime.

Patrick Buisson - Spin Doctor og historiker

Patrick Buisson - Spin Doctor og historiker

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article