Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Kampen om Elysée-palasset

"Sjarlatan" stiller til gjenvalg

19 Septembre 2015 , Rédigé par Steinar Lindblom Publié dans #Politics

François Hollande elsker valgkamp og alt taktikkeriet omkring det. Det er hele hans liv. Derfor har han bestemt seg for å stille til gjenvalg i 2017. Medmindre noe dramatisk og helt uventet skjer. Han har allerede begynt valgkampen med mange finurlige tiltak, 30 måneder før avspark. Et stort problem for ham er at han ikke vil klare å samle venstresidens fraksjoner om sitt kandidatur i første valgomgang.

Nyhetsmagasiner har hatt ham på førsteside som "Den ukompetente" og som "Sjarlatan".

Kan han vinne?

Alt avhenger av de konservatives primærvalg som finner sted i to omganger, den 20. og 27. november 2016. Hvis Alain Juppé blir den nominerte der, kommer Hollande til å bli eliminert allerede i første valgomgang tidlig i 2017. Juppé og Marine Le Pen går videre til annen valgomgang uken etter.

Alain Juppé (69) blir ny president.

Hvis Nicolas Sarkozy - eller en annen kandidat (François Fillon, Bruno LeMaire) blir nominert - kan Juppé bli presset av sine tilhengere til å stille allikevel, som dissident.

I så fall blir stemmene til høyresiden splittet opp, og deres kandidat får ikke nok stemmer til å avansere til annen omgang. Det blir Hollande mot Le Pen i annen omgang, med gode sjanser for den sittende president til å bli gjenvalgt.

Skulle det skje noe dramatisk før det nevnte primærvalget, kommer det nytt her.

Hvis ikke, blir det full konsentrasjon om det amerikanske presidentvalget, der stemmedagen er 8. november 2016. Deretter fullt fokus på det franske presidentvalget.

Ha det gildt i mellomtiden med Amerikas mest underholdende valg etter krigen.

Vi sees.

Etter 3 å med handlingslammelse og løgner om rikets tilstand, vil presidenten ha ny tillit.

Etter 3 å med handlingslammelse og løgner om rikets tilstand, vil presidenten ha ny tillit.

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article